Friday, March 18, 2011

al-Fatihah buat akhi Abu Yamin ( Ex-MMPG - SPM 2010)


" SETIAP YANG BERNYAWA PASTI MERASAI KEMATIAN"

Bismillahirrahmanirrahim..

dEngan sEgala kudrat yang terdaya, ingin di khabarkan kpd semua warga dan generasi MMPG, petang tadi 17 Mac 2011, Khamis..telah kembali sahabat kita ABU YAMIN ( SPM 2010) gen-3, ke rahmatullah di sebabkan kemalangan.

al-Fatihah. Semoga rahmat Allah senantiasa memayungi kehidupan baru buat akhi Abu Yamin. Allahyarham merupakan 2 pupu dengan saya dan juga sangat rapat dengan adik saya (Hasan) antara sebab kenapa diri ini terasa dengan kehilangannya. Jenazah allahyarham selamat di imamkan oleh Pak Su Jelani (ayah Allayarham) pada jam 11 pagi tadi, doa di baca oleh YB al-Fadhil Ustaz Izzat b Tuanguru Hj Shauki dan Tuanguru Haji Abdullah Samaah Bukit Lada dan ditalqinkan oleh al-Fadhil Ustaz Salim Mahmoud al-Hafiz.

Menurut ayah Allahyarham , beliau meninggal ketika maghrib kelmarin. Dalam taqwin hijri ,apabila matahari terbenam maka masuklah hari ke -2 atau seterusnya. Dengan erti kata , Allahyarham terpilih untuk kembali ke rahmatullah pada waktu maghrib dan sudah pun masuk hari Jumaat..MOGA RUHNYA DI CUCURI RAHMAT DAN DTEMPATKAN DI KALANGAN PARA SOLIHIN DAN MUJAHIDIN..AMIN

No comments:

Post a Comment